TILLVAL

REFLEXPASSPOAL

Reflexpasspoal finns som tillval. Man kan få reflex antingen på endast halsremmarna, eller på hela selen.

 

Reflexen är praktiskt på det sättet att man aldrig behöver tänka på om hunden syns på kvällspromenaden eller i vintermörkret och man slipper tänka på att fixa med extra-utrustning som t.ex. reflexväst.

DEKORBAND

RINGAR

Med reflexpasspoal.

Ringarna finns i två färger med matchande etiketter; silver och guld. Silver är standard och är de ringar som används om inget annat anges. De guldfärgade ringarna har en yta av mässing och finns som tillval.

 

Det ingår en ring för koppelfästet vid manken, men man kan också beställa extra ringar, t.ex. för fäste fram på bringan eller längst bak för spårlina. Läs mer om koppelfästen här nedanför.

FÄST FÖR ALLA TILLFÄLLEN

 

Det finns tre ställen att fästa kopplet på; två på ryggen och en fram på bingan. De olika fästena gör att man kan anpassa sig efter varje miljö och situation. Nån gång kanske man behöver ordentlig kontroll, nån annan gång mer frihet.

 

Fästet vid manken är det mest klassiska stället att fästa kopplet på och det som de flesta använder till vardags. Det ger bra kontroll på hunden och passar hundar som går hyfsat fint i koppel utan att dra.

 

Fästet längst bak på selen kallar jag för anti-trassel-fästet. Det är praktiskt på det sättet att kopplet inte hänger ner vid frambenen eftersom det är fäst så långt bak på ryggen, vilket gör att hunden inte trasslar in sig i kopplet lika lätt. Det är t.ex. bra om man går med flera hundar som tenderar att trasslar in sig i varandras koppel. Fästet ger större frihet för hunden men dock sämre styrning, det passar därför bra att använda på t.ex. skogspromenader i långkoppel eller vid spår i lina.

Fästet på bringan är det som ger bäst kontroll och styrning på hunden. Mycket praktiskt om man har en hund som gärna drar eller kastar sig i kopplet. Eftersom fästet sitter fram får hunden inte samma kraft att dra, utan vänds upp mot föraren istället, vilket resulterar i att många hundar drar mindre och får ett bättre koppelgående bara pga detta. Föraren får också större kontroll utan att på något sätt skada hunden. Perfekt för den som har en eller flera stora starka hundar, eller den som håller på att koppelträna sin livliga valp eller unghund. Viktigt att poängtera är dock att man fortfarande måste träna hunden att gå fint, det räcker inte med att använda sele med koppelfäste fram, även om det hjälper till. Fästet fram bör ses som ett hjälpmedel under en träningsperiod eller i specifika situationer som kräver mer kontroll, inte som en permanent lösning. Målet bör vara att hunden ska gå i slakt koppel oavsett vilket fäste som används. Att använda fästet på bringan under en längre tid på en hund som går och segdrar kan göra att hunden felbelastas om den börjar gå snett i sidled för att kunna dra framåt. Se därför till att variera sidan som hunden går på så att belastningen bli jämn och se till att träna hunden så att den inte drar i kopplet. Ta hjälp av instruktör om du behöver hjälp med koppelträning. Om det finns tillfällen när du inte orkar träna din hund (t.ex. om man har bråttom iväg nånstans) och du låter hunden dra i kopplet, använd istället något av fästena på ryggen så slipper ni risk för snedbelastning.

 

Jag brukar sätta en extra ring vid fästet på manken, då jag tycker att det är enklare att sätta kopplet i den än i ring arna som remmarna sitter på, men det är en smaksak. Man kan välja om man inte vill ha någon extra ring alls, eller om man vill ha extra ringar vid de andra fästena, t.ex. på bringan om man vet att man kommer fästa kopplet där mest.

Två fästen på ryggen. Extra ring vid manken ingår, men är valfri.

Fästet på bringan, med extra ring.

FÄRGER

Nr 1.

Guld, rosa & orange. 25 mm.

Nr 3.

Rosa & svart. 22mm.

Nr 10.

Ljusgrön & brun. 25 mm.

Nr 12.

Svart & grå. 25 mm.

Nr 7.

Röd & svart. 25 mm.

Nr 4.

Blå & lila. 22mm.

Nr 9.

Orange & svart. 25 mm.

Nyheter!

Nr 6.

Silver & svart. 25 mm.

Vill du kanske att din hund ska vara lite extra fin ibland, t.ex. på kurs, tävling eller andra sammanhang? För vem har sagt att bara halsband kan vara fint dekorerade?

 

Nytt hos Lyckohunden är dekorselarna. Nu finns tolv olika dekorband att välja mellan för festliga tillfällen. Banden finns i bredderna 22 och 25 mm och lämpar sig därför för remmar som är 25 eller 30 mm breda. Vill man att remmen ska synas på kanterna bör man alltså välja en rem som är bredare än bandet.

För att se priserna på de olika tillvalen gå till prislistan som finns i menyn.

Utan reflexpasspoal.

Extra ring vid manke och längst bak för fäste av t.ex. långkoppel eller spårlina.

Fästet på bringan, utan extra ring.

Nr 2.

Silver, lila & ljusblå. 25 mm.

Nr 5.

Guld & svart. 25mm.

Nr 8.

Turkos & brun. 25 mm.

Nr 11.

Cerise & svart. 25 mm.

Inspiration!