MÅTTSYDD SELE

MÅTTSYDD SELE

Har du liksom jag haft svårt att hitta en sele som passar din hund? Får din hund lätt skav i armhålorna? Hindrar andra selar din hunds rörelsemönster? Har du en vinthund som backar ur vanliga selar? Vill du kunna knäppa kopplet på olika ställen för att kunna anpassa dig efter olika situationer? När jag letade efter en sele till min vinthund fanns det ingen som riktigt passade. Antingen var den för stor i halsen eller för liten runt bröstkorgen, och dessutom backade hon ur alla selar vi provade. För mig var en måttsydd sele lösningen, en sele som var sydd just för min hund, med min hunds mått och min hunds färger.

 

Har du också en hund med en annorlunda form, som inte riktigt följer standarden, eller vill du bara designa din egen sele med din hunds färger och speciella tillval? Då har du kommit rätt!

Ergonomi

Den största fördelen med den här modellen är att remmen runt magen sitter så långt bak att den inte ligger i armhålorna, detta ger hunden stor ergonomisk rörelsefrihet. Remmar som ligger i armhålor kan orsaka skav samt göra att hundarna vinklar armbågarna utåt när den rör sig, vilket kan leda till felbelastning i längden. Med den här selen behöver man inte tänka på det utan armbågar och skuldror kan röra sig helt fritt. Selen är också utformad så att den ligger över bröstbenet på bringan, så att om hunden drar eller rycker i kopplet kommer den inte trycka över halsens mjuka delar, utan andningsvägarna är helt fria.

 

Dubbelknäppning

En annan egenskap som visat sig vara mycket uppskattad med den här modellen är att den har säkerhetsspännen på båda sidorna som gör att hunden inte behöver kliva i eller ur selen när man tar av

TITTA I MENYN

 

För att se hur selarna ser ut på hundarna klicka på GALLERI i menyn ovan, där hittar du bilder som tidigare kunder har skickat. För att se vilka färger och tillval man kan välja mellan se REMMAR, TYG och TILLVAL i menyn. För att instruktioner för hur du mäter din hund, gå till MÄTANVISNING. För priser, kontaktuppgifter och beställning klicka på PRISLISTA & BESTÄLLNING.

INSPIRATION!

Här är några exempel på hur man kan kombinera olika färger. Låt dig inspireras!

 

och på den. Man trär den bara över halsen som ett halsband och för sedan remmen mellan frambenen och knäpper den runt magen. Hunden behöver inte lyfta tassarna och husse/matte behöver inte böja sig lika djupt för att få på den. Detta är särskilt bra för hundar som tycker det är jobbigt/obehagligt att knöla in benen i selen, eller för hundar med ledproblem som har svårt att lyfta tassarna högt, samt hussar och mattar med onda stela ryggar som har svårt att böja sig djupt. Spännena är även mycket enkla att knäppa upp för personer med muskelsvaghet i händerna.

 

Rymningssäkerhet

Modellen är från början speciellt anpassad för vinthundar, men den kan fungera även på vissa andra hundraser. Remmen som ligger bakom bröskorgen gör selen rymningssäker för just vinthundar. Eftersom andra hundraser inte har lika djup bröstkorg som vinthundar vågar jag inte garantera att selen är rymningssäker för hundar av icke-vinthundstyp, det beror helt på hundens kroppsform. Hunden måste ha en ganska smal midja och djup bröstkorg för att hunden inte ska kunna komma ur den. Om man har en hundras av icke-vinthundstyp som drar eller rycker i kopplet och man har tänkt använda fästet på bringan finns det en risk att selen kan glida fram. Om man däremot planerar att använda fästena på ryggen och har en hund som går ganska fint i kopplet, då kan den passa oavsett hundras och kroppsform.

 

Beställningsstopp! Lyckohunden har tagit uppehåll och tar tillsvidare inte emot några nya beställningar.