OM MIG

OM MIG

 

Jag som driver Lyckohunden heter Anna Törnelius och är bosatt strax utanför Norrköping med mina tre hundar. Jag har alltid varit en djurmänniska och har länge drömt om att få jobba med djur. När jag var liten önskade jag mig en hund, katt eller häst, men jag fick nöja mig med hamstrar, chinchillor och att rida på ridskola.

 

Det första jag gjorde när jag flyttade hemifrån var att skaffa katt och jag engagerade mig några år som jourhem åt hemlösa katter. Länge gick jag och längtade efter att skaffa hund, men jag tänkte hela tiden att jag skulle vänta tills jag blev äldre. Jag tittade en hel del på valpsidor men lyckades motstå dem alla tills en dag när jag fick se en bild på min Lycka, en liten Borzoivalp. Jag visste direkt att hon skulle bli min! Och så blev det! Det är det bästa och roligaste jag har gjort och jag har inte ångrat mig en sekund. Efter henne kom Isis, en treårig Shetland sheepdog som jag utbildade till besökshund och därefter Vilja, en till Borzoi (för när man väl har en måste man ha en till!)

 

Det var när jag gick terapihundsutbildningen med Lycka och Isis som jag insåg hur roligt det är att träna hund. Det var då jag hittade assistanshundsutbildningen och kände på en gång att detta vill jag jobba med! Att träna hund inför tävling är en sak, men att träna in beteenden som faktiskt kan användas "på riktigt" i vardagen kändes mycket mer meningsfullt och roligt. Därför utbildade jag mig

till både assistanshundstränare och instruktör.

 

Att börja sy selar och koppel var egentligen inte riktigt planerat utan jag kom in på det för att jag inte kunde hitta det jag ville ha i butikerna. Så hittade jag ett ställe som hade måttsydda selar som jag beställde ifrån, men när det företaget la ner fick jag lära mig sy själv och upptäckte att även andra ville ha måttsydda hundprodukter. Och på den vägen är det!

MERITLISTA

 

Assistanshundstränare & instruktör Service- och Signalhundsförbundet 2016 - pågående

Certifierad Assistanshundtränare Hundens Hus i Stockholm 2013 - 2014

Diplomerad Hundinstruktör Hundens Hus i Stockholm 2012 - 3013

Diplomerad Besökhundförare Svenska Terapihundskolan i Stockholm 2011 - 2012