LYCKA

LYCKA

Lycka (Valtahlia's Dreamy Madonna) är född i februari 2010 och är av rasen Borzoi. Hon är min första egna hund och är anledningen till att jag ville börja jobba med hundar överhuvudtaget. Det är ingen slump att hon heter Lycka, hon är min största glädje i livet och hon har visat mig många nya vägar. Därför är namnet på företaget inspirerat av hennes namn, hon är min alldeles egna Lyckohund!

 

Lycka är en klok, vänlig och harmonisk själ med en positiv och öppen inställning till sin omgivning. Hennes styrkor är hennes lillgamla lugn, blandat med hennes lekfulla barnasinne. Borzoien beskrivs ofta som reserverad mot främlingar, men Lycka är tvärtom mycket social och kelig mot i stort sett alla hon möter. Jag märkte tidigt att Lycka hade en speciell förmåga att gå rakt in i människors hjärtan och kunde få till och med hundrädda att känna sig bekväma i hennes närvaro. På grund av sin imponerande storlek kan hon vid

första anblick uppfattas som skrämmande för vissa, men tack vare sin lugna, försiktiga och lyhörda framtoning lyckas hon ofta få människor att övervinna sina rädslor. Jag såg denna fantastiska egenskap som en gåva som bör tas tillvara på och 2011 anmälde jag oss till en terapihundstbildning. År 2012 blev Lycka diplomerad besökshund och hon har jobbat på äldreboende med äldre och dementa. Lycka använder jag ofta på kurser och privatträningar vid exempelvis hundmötesträning och vid socialisering för hundar som är rädda för stora hundar då hon alltid är lugn och har ett fint hundspråk.