ISIS

ISIS

Isis (RLD N RLD F Morängsbackens Doris) är född i januari 2009 och är en Shetland Sheepdog. Hon kom till mig när jag letade efter ytterligare en hund att utbilda till besökshund. Hon var knappt tre år när jag träffade henne första gången och hon bodde då på en kennel där hon hunnit få två valpkullar. Snart efter att ha träffat Isis insåg jag att hon var som gjord för att bli besökshund.

 

Isis är mycket människokär och dyrkar oss tvåbenta mer än något annat, särskilt barn är hon förtjust i. Hon är en mjuk, lugn hund som älskar klapp och beröm. Att vara en duktig hund tycks vara hennes högsta önskan och hon är oerhört lättränad och lättlärd. Hon har också en mycket charmig och busig sida som kommer fram när man minst anar det.

Isis är en mångsidig hund som jag har fått prova på mycket med. 2011 började hon sin terapihudsutbildning och 2012 blev hon diplomerad besökshund. Hon har tidigare jobbat på äldreboende med äldre och dementa. När jag gick min assistanshundsutbildning var hon min träningshund och hon fick lära sig en rad service- och signalhundsbeteenden. Isis får ofta följa med på kurser och privatträningar som störning eller visningsex. En av hennes bästa egenskaper är att hon har ett fantastiskt fokus och är mycket uthållig, vilket betyder att man kan ta med henne i stort sett i vilken miljö som helst och hon kan utan problem fokusera på uppgiften utan att låta sig störas det minsta av omgivningen. På fritiden tränar vi en hel del trix och hon har även testat på agility, men hennes stora favoritsport är trots allt rallylydnad där det riktigt lyser om henne när hon går ut på banan!